Hoppa till sidans innehåll

Startnummer


Vad är det?

Jo,  cyklister som vill delta i tävlingar måste ha ett startnummer.  Det är det nummer som cyklisten måste ha fram på styret och på sidan (sätts på ramen) se mer info om hur stora och i vilka färger här). Används alltså för att kunna veta vem som är vem på tävlingar.
Varje BMX-klubb i Sverige har ett antal tillfälliga startnummer  som man kan låna vid de första tävlingarna under tiden som ett nationellt startnummer söks. Dock måste cyklisten själv se till att ordna skyltar.

Tänk på att dessa tillfälliga startnummer inte blir personliga så tryck inga tröjor osv med dessa lånenr.

Hur gör man då om man vill ha ett ”eget” personligt nationellt nummer? Jo eftersom personliga startnummer hanteras nationellt är det klubben som ansöker via förbundet.  I Älvsjö går det from nu till på följande sätt att ni skickar ett mail till mig på This is a mailto link med för- och efternamn, personnr, UCI-ID, IdrottOnline ID. (All denna info hittar ni på cyklistens licens som hämtas på https://www.swecyclingonline.se där ni loggar in med den mailadress som är registrerad på cyklisten i vårt medlemsregister.

För att få låna ett tillfälligt startnummer, skicka ett mail till mig på This is a mailto link med namn och ålder så får ni låna ett nummer.

Att tänka på; i Sverige är det ok att ha sitt nummer på tröjan men det är det inte alltid utanför Sveriges gränser. Namn brukar dock gå bra.

Postadress:
Älvsjö Bmx-klubb - Cykel
Ola Slettenmark, Yrsnögränd 5
12940 Hägersten

Besöksadress:
Brevid Johan Skytteskolan
12558 Älvsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info