Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsberättelser


På denna sida tänkte vi dela med oss av små berättelser från olika tävlingar som vi Älvsjö-åkare är ute på. Hjälp gärna till! Skicka till This is a mailto link

 

EM-deltävling 9-10 i Riga, 8-9 juni 2013

Helgen efter de lyckade EM-deltävlingarna i Ängelholm var det dags för EM-cirkusen att inta Riga. Fem åkare från oss i Älvsjö var anmälda, Svante, Ebba, Sjoerd, Tim och Ola. Medföljande på resan var också föräldrarna/serviceteknikerna/sponsorerna Håkan, Mike samt Kristina (och Ola som även körde). Övriga svenska närvarande klubbar var Märsta (2 st), Malmö (1 st) samt Lerum (1st). Banan skiljde sig stort mot Ängelholm och var betydligt smalare och ganska tekniskt krävande. Tävlingarna kantades av en mycket intresserad och kunnig publik. Varje gång speakern sa ”Latvia” sköt decibelmätaren i höjden och när en viss Herr Strombergs nämndes gick mätaren i botten.

 

Resultatmässigt summerar vi tävlingarna med tre finaler (2x4:e plats, Ebba i flickor 9-10  samt 1x7:e plats Ola Cruiser 40+) och en semifinal. Den stora vinsten får nog dock räknas till de erfarenheter som det gav samtliga åkare att uppleva Bmx-racing i en helt ny miljö med många oerhört bra och tuffa åkare, de flesta heaten var riktigt jämna. Sist men inte minst ska vi inte glömma barnens väntan och glädje när de fick Strombergs autograf på sin Älvsjötröja. Att vara iväg utomlands på internationell tävling gjorde även att sammanhållnigen i det samlade svensklägret blev oerhört god och trivsam. Sammantaget kan vi summera resan som fantastiskt givande och lärorik och med en klar mersmak.

 

b 1

b2

b3

 

 

Upplandscup deltävling 2 i Älvsjö, 25 maj 2013

För första gången i historien så regnade det inte när Ävlsjö den 25 maj i år arragerade en deltävling i Upplandscupen :)! Härligt!

 

25 st åkare från Älvsjö var med och visade de andra klubbarna att Älvsjö rockar!

 

Även om det var första tävlingen för många, både åkare och föräldrar, så fixade vi det galant tillsammans! 

 

 

bild(2)

 

bild(4)

 


Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:04 Skribent: Kristina Gille

Postadress:
Älvsjö Bmx-klubb - Cykel
Ola Slettenmark, Yrsnögränd 5
12940 Hägersten

Besöksadress:
Brevid Johan Skytteskolan
12558 Älvsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info