Hoppa till sidans innehåll

Träning


Höstterminen -20 startar i augusti.

Vi fortsätter med det grundupplägg som vi kört tidigare i år, dvs träning måndag och onsdag uppdelat i två grupper kl 18-19 resp 19-20 samt torsdagar kl 18-19 för de yngsta.  Träning bygger på föräldratränare med stöd av ungdomscyklister (i mån av tillgång)

Obs! Träning kräver medlemskap och licens!


Måndag och onsdag Kl 18-19 basgrupp (ålder 8+).

På dessa pass är fokus på teknik- och grundträning, dvs ”pumpa”, ”wheela” och få en ruggigt bra cykelvana.

Måndag och onsdag Kl 19-20 Fortsättningssgrupp (ålder 10+ och 13+),  dvs de som börjat komma en bit i sin utveckling och med målsättning att vidareutvecklas i tävlingssammanhang.

Här ligger fokus på lite mer avancerade teknikövningar som hopp och racesituationer. 

Torsdagar kl 18-19 "Snake bites" (5-7 år/nybörjargrupp)
Som ny cyklist börjar du normalt i nybörjargrupp, beroende på din ålder och platstillgång kan dock start ske i annan grupp. På detta sätt säkrar klubben att åkare slussas in i sporten och får de förutsättningar som krävs avseende träning och grundläggande information om sporten.

Torsdagar kl 19-20.30 Utvecklingsgrupp Här genomför klubben i mån av tillgång på tränare extraträning för de som har stor tävlingserfarenhet och som satsar långsiktigt på BMX. Dessa träningspass är utöver träning måndag och onsdag.

Ansvariga tränare: 

Måndag: Föräldratränare

Onsdag: Föräldratränare

Torsdag: Föräldratränare

Torsdag (Utvecklingsgrupp) Johan Fransson


Träningsansvarig
På varje träning finns tränare utmärkta med tränarväst. De är utöver träningen ansvariga för närvaroregistrering, säkerhet och klubbinformation.
 

För att ytterligare utveckla strukturen på träningarna  har tränargruppen fastlagt följande förhållningssätt:

-Kom i tid till träningen, tävlingsgruppen ska vara uppvärmd och klar vid träningsstart (genomförs på egen hand på parkeringen)

-Alla cyklister anmäler sig hos träningsansvarig för avprickning mot medlemsförteckning sker vid början av träning (klubben får LOK-stöd för varje cyklist)

-När basgruppen tränar är cyklister i fortsättningsgruppen också välkomna att delta. Det är dock under villkor att man följer de ledda övningarna och vid behov agerar hjälptränare / förevisare av moment m.m. Dvs ingen egen ”fricykling” på banan under annan grupps träning

-Startkullen är enbart avsedd för cyklister och tränare. Föräldrar och  kompisar är istället varmt välkomna att stå på skogskullen, skolparken eller ”ambulansrakan” (vägen mellan 2:a och 3:e sträckan) om inte tränarna ber er hjälpa till på kullen vid startövningar m.m.

-Alla är välkomna att greppa en borste och raka och hjälpa till med underhållet av banan (då håller ni er varma också..;)

 

 

traning_01

Uppdaterad: 15 AUG 2018 19:03 Skribent: Ola Slettenmark

Postadress:
Älvsjö Bmx-klubb - Cykel
Ola Slettenmark, Yrsnögränd 5
12940 Hägersten

Besöksadress:
Brevid Johan Skytteskolan
12558 Älvsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info